Δερβίσης Νικόλαος

Κτηνίατρος

DVM, PhD, DACVIM (Oncology)

Ο Νικος Δερβισης αποφοιτησε από την Σχολή Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1998. Μετα την στρατιωτική του θητεία, μετακόμισε στο University of Illinois για μεταπτυχιακό, και το 2003 στο Michigan State University για διδακτορικό και ειδικότητα στην Κλινικη Ογκολογια.
Έγινε Diplomate του American College of Veterinary Internal Medicine το 2007, και υποστήριξε το διδακτορικό του στο Comparative Medicine and Integrative Biology το 2009.
Απο το 2009 μέχρι το 2012 ήταν επικουρος καθηγητης Ογκολογίας στο Michigan State University.  Το 2012 μετακόμισε στο Virginia Tech για την ίδρυση της Ογκολογικής Κλινικής στο Κολλέγιο Κτηνιατρικής Va-Md College of Veterinary Medicine, και το 2018 προήχθει  σε αναπληρωτη καθηγητη Ογκολογίας.
Είναι βασικό στέλεχος για τον στρατηγικό σχεδιασμό και ερευνητική δραστηριότητα του νέου ογκολογικού κέντρου Animal Cancer Care & Research Center (ACCRC) σε συνεργασία με την ιατρική σχολή του VirginiaTech.
Το ερευνητικό του ενδιαφέρον βρίσκεται στο One Health / Translational Medicine  και είναι μέλος διαφόρων phase-0 / phase-1 κλινικών δοκιμών, με έμφαση στην άνοσο-ογκολογία ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων αντιμετώπισης καρκίνου.
Συμμετέχει ως μέλος ή πρόεδρος διαφόρων επιτροπών του VirginiaTech, καθώς και των American College of Veterinary Internal Medicine και Veterinary Cancer Society.